Maak kennis met Leer Artisans Ellen & Willemien

Twee dames, samen oprichters van Leathers, met een grote passie voor leer & kunst.
Leer is zo’n mooi product en veelzijdig en dat vind je ook terug in onze leerateliers in Dordrecht & Zierikzee.
Twee zeer ruime leerateliers aan huis wat perfect past in ons leven, want na het werk zijn we zo thuis om die lieve kinderen van ons te huggen.

De veelzijdigheid van leer vindt je terug bij Leathers.
Dagelijks houden we ons bezig met ontwikkeling en vinden we het een kunst en uitdaging om oude technieken van het leerambacht in een nieuw hip jasje te steken. Dat vind je terug in 1 van onze vele leer workshops.

Voor al onze workshops heb je geen ervaring nodig. Wij zijn de perfecte leermeesters en zorgen dat je naar huis gaat met een fantastisch resultaat.
Inschrijven is al mogelijk vanaf 1 deelnemer en groepen tot maximaal 30 deelnemers. De workshops zijn ook ideaal voor groepen zoals bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeestjes. Maar ook als je alleen wilt komen of met je vriend(in) ben je bij ons helemaal op het juiste adres.

Wij kennen en werken nu inmiddels al meer dan 12 jaar samen.  Willemien kwam superenthousiast jaren geleden binnenlopen op de werkplek van Ellen. Beide dromers met grote passie en we zijn het avontuur samen begonnen.
We zijn zo verschillend wat ons tegelijk een supergoed team maakt! We vullen elkaar aan waar nodig.
Onze passie voor leer en creatieve ambachten die delen wij en altijd op zoek naar nieuwe dingen om onszelf weer uit te dagen.
Wat een geweldige dingen hebben we samen al meegemaakt, natuurlijk ook met de nodigde ups en downs. 
Maar samen redden we het altijd!

Kortom: Waar een Wil is, is een El!

Groetjes Ellen & Willemien

 

Locatie Dordrecht
Ellen Willemien
Heel veel commerciële (misschien niet zo interessante opleidingen gedaan zoals: Marketing, Sales en PR. Toen ik 16 was verruilde ik het Zeeuwse platteland voor de stad Utrecht waar ik een creative opleiding volgde aan het Nimeto.
Maar ook heel veel creatieve opleidingen zoals Leren Tassen maken, Leerbewerking, Goudsmid en Tekenen Daarna belande ik in Leeuwarden en deed daar de opleiding communicatie – Event management en styling. Later nog een aantal creatieve opleidingen zoals Mieke Petiet (visagiste opleiding) en met veel plezier ook natuurlijk een opleiding leren tassen maken
Werkt veel en vaak in de nacht door, het creatieve brein draait van mij dan al op volle toeren. Vindt het heerlijk om vroeg in de ochtend al te knallen en bruist van energie al vroeg in de ochtend.
Drinkt overdags veel chocolademelk, cola (vooral geen light!) en verse sinasappelsap. Drinkt liters water en de waterflessen zijn overal in het atelier in elk hoekje te vinden
Ben altijd in voor een dansje in de nacht Maar ik ben ook altijd in voor een wijntje
Ik ben vaak zo onhandig en stoot mij altijd aan elke rand van een tafel Ik heb mij ooit vlak voor een deadline heel erg lelijk gesneden in mijn vinger. Snel met Ellen naar de eerste hulp. Binnen een uur waren we weer terug in het atelier om snel weer achter de naaimachine te gaan zitten, deadline is deadline ;). Met mijn andere hand het leer gesneden. Achteraf is alles natuurlijk goed gekomen
Ik houd niet van rommel, maar toch is het altijd een bende op mijn snijtafel Ik houd niet van niets doen
Ik ben slecht in teksten schrijven Ik ben ook slecht in teksten schrijven
Ik kom heel open over en extravert wat mij verbaasd Het pand waar het leeratelier in Zierikzee in zit, daar is mijn oma uit Zierikzee vroeger opgegroeid. Na een aantal andere eigenaren is haar kleindochter nu aan het werk hier, hoe leuk!
Heb een zeer levendige fantasie Ik wil graag precies weten wat ik ga doen op een dag
Een probleem, heb altijd het idee dat er meer te doen is in een dag, ik kom dus altijd op het einde van de dag uren tekort. En een lach en stem die echt te luid is En een lach en stem die echt luid is. Ja dat hebben wij gemeenschappelijk
Iedereen is altijd welkom om voor het eten aan te schuiven Gezelligheid daar houdt ik van. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Ik hou niet van kamperen, toch heb ik inmiddels 3 oldtimer VW busjes omgebouwd naar camper, om lekker mee te toeren en die leuke festivals mee te bezoeken. Ik ben dol op kamperen en heb dan een oldtimer peugot J9 omgebouwd tot een leuke camper. Heerlijk door Europa tuffen
Rechtshandig Linkshandig
Verder vindt ik het heerlijk om leer te snijden en nieuwe concepten te bedenken Iets maken en dan bedenken.. na ja zeg, dat is toch tof dat ik dat kan maken!
Ik ben zo slecht in teksten schrijven en mijn geschreven taal is echt drama! Dus als je fouten tegenkomt op de website dan is dat mijn fout. Maar email mij dan verbeter ik het. Quilty pleasure: ik ben verslaafd aan mooie leertjes, gereedschap en machines. Als ik ergens teveel geld aan uitgeef is het dat wel Quilty pleasure: De muziek in het atelier een tikje te hard zetten, heel hard meezingen en dan zien dat er mensen voor de etalage staan.. Dat gebeurd mij regelmatig of eigenlijk best vaak.