„As consumers continue to embrace color, designers are recognizing the need to show more color in their collections. In order to reflect the consumers ongoing fascination with color, we broadened the direction for Spring 2018 to show where hues are headed by including 12 outstanding call out colors as well as four spring classics.“

Leatrice Eiseman, Executive Director of the pantone color institute.

Pantone LLC, een X-Rite bedrijf en de wereldwijde autoriteit op kleur en leverancier van professionele kleurstandaarden voor de ontwerpindustrie, kondigde de PANTONE Fashion Color Trend Report Spring 2018 editie aan voor de New York Fashion Week. Het rapport bevat een trendvoorstelling, een kleurenadvies en de topkleuren die we kunnen verwachten van modeontwerpers op de runway voor de komende lente collecties.


De PANTONE Fashion Color Trend Report Spring 2018, bevat de top 12 kleuren voor zowel mannen als vrouwen waarbij een kleurenverhaal wordt verteld. Het thema hierbij is het vergroten van zelfexpressie. Voor het eerst dit jaar bevat het rapport ook vier klassieke kleuren die structuur bieden aan elke garderobe.

Met deze erkende vrijheid om te verkennen en te experimenteren met kleur, weten de experts van het PANTONE Color Institute hoe de consument met kleur omgaat en zij willen dat de consument zich niet meer laat beperken door traditionele kleurrichtlijnen te volgen. Onlogische lente tinten die zorgen voor complexe en originele combinaties breiden de kans op zelfexpressie uit. Zo wordt er ook veel met de consument gecommuniceerd om het hele jaar door met kleur te experimenteren. Het palet voor de lente 2018 is een perfecte afspiegeling van dit nieuwe gevoel.

Nu je weet wat de modekleuren voor de lente van 2018 zijn, kan je je leren rok, broek, tas of andere accessoires hier op aanpassen. Durf te combineren!

Lees ook meer op: Fashiontrendsetter