GESCHIEDENIS VAN DE HANDTAS

Wellicht is het leuk alvorens we naar de handtas trends van 2020 gaan kijken, iets meer te vertellen over waar de handtas eigenlijk vandaan komt. Vroeger hadden kledingstukken geen zakken. Daarom droegen zowel mannen als vrouwen allemaal, noodgedwongen, een tas. Afhankelijk van je status was dit een luxe of een hele eenvoudige uitvoering.

Later werd de binnenzak bij mannenkleding geïntroduceerd, hierdoor nam het gebruik van tassen af bij de man. Vrouwen droegen toen nog wel een tas onder hun kleding, een dijzak. Toen ook het modebeeld voor de dames ging veranderen was dit geen optie meer. Onder andere fijne stoffen deden hun intreden.

Om toch je spulletjes mee te kunnen nemen, werden deze nu in een handtas van stof gedaan met een trekkoord. Dit is de voorloper van de damestas zoals wij die nu kennen.

HANDTAS ANNO NU

Daar waar de handtas vroeger voor een praktische en noodzakelijke accessoire was, is het nu een echt modestatement. De vormen, kleuren en materialen zijn eindeloos. Voor ieder tijdstip, voor iedere activiteit van de dag en voor iedere outfit een andere bijpassende tas. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Uiteraard verschilt per vrouw de wensen en eisen waar een handtas aan moet voldoen. De één wil graag een grote tas waar eindeloos veel spullen in gaan, de ander geeft de voorkeur aan een wat handzamer formaat. Een tijdloos model in een klassieke kleur, of juist die hele vernieuwende in felle kleuren.

WAT ZIJN DE TRENDY KLEUREN VOOR LENTE EN ZOMER 2020?

De top kleuren voor lente en zomer van 2020 zijn: Beige, Paars, Off white, Helder roze en Roest bruin. Ook de prints zijn er nog in overvloed. Populair voor SS/20 zijn de Slangenprint, Koeienprint, Bloemen, Parels, Padded, Quilted en Fleece. Hieronder tref je de trendy kleuren voor SS/2020.

Aan de hand van de foto’s kun je goed zien wat je kunt gaan verwachten op vlak van handtas trends 2020. Populair model is de halve maan of Cirkel-tas. Bij de hengsels zien we veel grote stoere schakels, knopen en ronde handgrepen. De grote stoere schakels zien we op veel meer vlakken terug. Als zonnebrilkoord, ketting, riem, armband, op schoenen en zelfs als oorbellen.