Van riemen en leren jurken en van subtiele armbandjes tot leren tassen: in het dagelijkse modebeeld is leer een zeer populair materiaal. Maar wist je dat je dit stoere materiaal ook heel stijlvol in je interieur terug kunt laten komen? Wij vertellen je hoe.

Leer is een materiaal dat uitermate geschikt is voor gebruik in je interieur. Waarom? Leer leeft! Het wordt met het verstrijken der jaren alleen maar mooier. In iedere ruimte van je huis kun je leer terug laten komen.

Leer in de woonkamer
Een leren bank kan zo prachtig zijn! Mits je kiest voor de juiste kleurnuance. Lichte kleuren kunnen mooi zijn, maar donkeren leren banken zijn net wat geliefder. Heb je een stoffen bank en is die nog niet aan vervanging toe? Dan kies je voor enkele mooie leren kussens, in afwisselende kleuren en formaten. Ga je voor egaal leer of leer met een slangenprint?

Leer in de studeer- of babykamer
Leer is een zeer stevig materiaal. Een bijzonder opvallende toepassing is het gebruik van leer in combinatie met wandplanken. Met grote leren lussen hangen je houten planken mooi aan de wand. Ook leren handgrepen voor kastjes zie je steeds meer. Mooi én functioneel zijn leren manden voor babyproducten of het opbergen van studiemateriaal.

Leer in de keuken
Ook zo’n veel geziene trend én favoriet cadeau: een leren schort. Voor stoere mannen achter de zomerse barbecue maar net zo goed heel stijlvol voor keukenprinsessen. Of wat dacht je van pannenlappen of placemats van leer of leren handgrepen aan de keukenkastjes? Origineel en subtiel.

Tips voor leren woonaccessoires
Leer is een natuurlijk product dat echt leeft bij veel gebruik. Kleine krasjes of beschadigingen zorgen voor leven in het interieur, maar leren meubels en woonaccessoires dien je wel goed te onderhouden. Met een speciale reinigingsset ga je craquelé tegen, het uitdrogen en daardoor barsten van de toplaag. Andere leersoorten dien je enkele keren per jaar met een special wax in te smeren voor behoud van zijn prachtige uitstraling.

Bron: MrWoon