Hermès International, ook wel Hermès van Parijs of Hermes genoemd, is een Franse fabrikant van luxe goederen. Het is verkozen tot het meest waardevolle luxe merk ter wereld.

Hermès als merk heeft een iconische status in de wereld van luxe. Een combinatie van rijk erfgoed, voortreffelijk vakmanschap, oog voor detail en hoog niveau van kwaliteit en professionaliteit door het gehele fabricageproces, geeft Hermès een positie van superioriteit in de zeer competitieve en meedogenloze wereld van luxe.

Hermès omvat een breed assortiment aan producten onder de Hermès merknaam: lederwaren, lifestyle accessoires, parfums en kleding. De lederwaren- en zadelmakerij categorie is de grootste bijdrage aan de opbrengsten van de onderneming, gevolgd door kant-en-klare kleding en accessoires, zijde, textiel en geuren.

Thierry Hermès richtte het bedrijf op in 1837 als een harnas werkplaats in Parijs. Oorspronkelijk was hij van plan om de behoeften van de Europese edelen te dienen. Thierry’s zoon Charles-Émile Hermès, opende nieuwe firma’s aan de 24 Rue Du Faubourg Saint-Honore in Parijs, waar het tot op heden nog steeds staat en het hoofdkantoor van het bedrijf is.

Tussen 1880 en 1900 begon de verkoop van de zadelmakerij en introduceerde het product in de winkels. In 1900 begon het bedrijf de “Haut à Courroies” tas te verkopen, die bedoeld was voor ruiters om hun zadels erin te dragen. In 1918 introduceerde Hermès de eerste leren golfjas met rits, gemaakt voor de toenmalige prins van Wales. In de jaren twintig werden accessoires en kleding in de portefeuille geïntroduceerd.

In 1922 traden de eerste lederen handtassen op de productlijn. In de jaren 1930 introduceerde Hermès producten die nu in de jaarboeken van de mode staan als iconen – het leer Sac à dépêches (De “Kelly bag”) en de Hermès carrés (sjaals) in 1937. In 1949 werd de eerste Hermès zijdenband en de eerste eau de parfum ‘Eau d’ Hermès ‘ ingevoerd.

Good to know: Wist je dat Hermes al haar tassen, portemonnees en riemen met de hand naait?

Lees ook meer op: Martinroll