De eerste stap om te weten hoe je de vlek op je leer kunt behandelen, is het weten wat voor leer het is.

Als het een suède Nubuck is, moet je alleen speciale reinigingsmiddelen gebruiken die speciaal is gemaakt voor Nubuck-leer. Anders kan de textuur van het leer beschadigen. Voor gepolijst leer, zijn er meestal meer opties beschikbaar omdat de textuur van het leer niet erg veel zorg nodig heeft. Indien je het verkeerde type reiniger voor jouw leer gebruikt kan dit de vlek verergeren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een reiniger op een niet zichtbaar gebied test voordat je het gebruikt om de vlek te verwijderen.

In veel gevallen kan een vlek die niet binnen een paar uur wordt gereinigd, een permanente vlek op jouw leer betekenen. Bescherm je leer terwijl het fris en schoon is, en dat zal je werk veel gemakkelijker maken als er iets gebeurt.

Een van de meest voorkomende vlekken op leer zijn olie of vetvlekken. De eerste en belangrijkste stap om het vet zo snel mogelijk uit het leer te krijgen is door te soppen. Voor goed onderhouden leer is dit vaak alles wat nodig is. Als je echter wat resten van het vet op je leer kunt zien, is de beste truc om wat wit talkpoeder op de vetvlek te gooien totdat de vlek volledig bedekt is. De talkpoeder zal werken door de olie of vet vlek direct uit het leer te trekken. Dit zal jouw lederen product tevens niet beschadigen.

Lees ook meer op: Leathersolutions